Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Lue myös foorumilta: Nippelitietoa, päiväjärjestys, kalenteri...


Tila & ympäristö

Korpiluodon hevostilalle vie pitkä ja kapea hiekkatie, jota ympäröivät valtavat kuusipuut. Kuusipuiden takaa pilkistää jo kaukaa tummansininen kartano, jossa tallin omistajaperhe asustaa. Kartanorakennus on vastikään uusiksi maalattu ja päältä päin rakennus on suht uuden näköinen - lukuunottamatta ullakkoa, jonka ikkunoita ei ollut kukaan vieläkään korjannut.
Tallin toimisto sijaitsee kartanon alakerrassa, jonne tallilaiset ja tilan asiakkaat ovat tervetulleita käymään.

Kartanoa vastapäätä on iso puinen tallirakennus sekä siirtotalli, joka majoittaa kahden hevosen. Tallirakennuksesta löytyy karsinoita X kappaletta, pesukarsinat, sosiaalitilat, satulahuone sekä rehu- ja varastohuone.
Pihalta löytyy X tarhaa, sekä pihatto/makuuhalli, jonne mahtuu n. 10-15 hevosen ryhmä. 

Historiaa ja vähän nykypäivääkin

Korpiluodon kartano on saanut alkunsa 1800-luvun lopulla, mutta kartano on ehtinyt elinaikansa aikana tuhoutua pariin otteeseen. Sodat ja muut vaikeudet ovat koetelleet kartanoa, mutta niistä huolimatta on koko Korpiluodon suku pitänyt tiluksistaan huolta tähän päivään asti.
Korpiluodossa pomon virkaa pitää suvun tuorein tapaus, Sofia Purola, joka muutti takaisin lapsuudenkotiinsa Korpiluotoon, kun tämän vanhemmat muuttivat lähemmäs keskustaa.

Ratsastustunnit, leirit & vaellukset

Ratsastustunteja järjestetään jokaisena arkipäivänä kello viidestä kahdeksaan saakka. Tuntilukkaria pääset näkemään tästä.
Leirejä ja vaelluksia järjestetään lähes joka kuukausi, käy katsomassa täältä tulevat leirit ja vaellukset.

 

Hoitajatoiminta ja yksityisten majoittaminen

Koska Korpiluodossa kiirettä piisaa ja hommaa olisi vaikka kuinka monelle, on uusille auttaville käsipareille aina tilaa! Hoitajien tehtävät vaihtelevat hoitajien iän mukaan, sekä hoitohevosen mukaan. Yli 15-vuotiailla on oikeus ratsastaa yksin maastossa, kun taas nuoremmilla tulee aina olla joku yli 15-vuotias mukanaan.
Hoitajien tehtäviin kuuluvat mm. tallin siisteydestä huolehtiminen, hoitohevosen hyvinvoinnista huolehtiminen & liikuttaminen, tunneilla auttamista sekä tallityöt yleisestikin. Hoitaminen tapahtuu foorumilla, josta löytyy jokaiselle hevoselle oma päiväkirja. Päiväkirjaan voi rustailla mitä vain, eri hoitotapoja saa käyttää runoista piirustuksiin.
Hoitajan tulee osoittaa aktiivisuuttaan mielellään vähintään kerran kuussa, mutta joustamme kyllä tarvittaessa. :) Pidetään virtuaalitalleilu kivana ja hoidetaan silloin kun siltä tuntuu!
Hoitajahakuun tarkemmat ohjeet ovat täällä.

Yksityisiä emme majoita vielä, mutta tulevaisuudessa kyllä.

Kasvatus

Kasvatamme satunnaisesti eri rotuisia hevosia ja poneja. Suurin osa kasvateistamme ovat suomenhevosia, shetlanninponeja tai puoliverisiä. Osa kasvateistamme jää itsellemme, jotkut etsivät uutta kotia joten älä epäröi kysellä tulevista kasvateistamme!


Hinnasto

Ratsastustunnit Huom! Tallilaisilla -10% alennus, omalla hevosella osallistuville -30%!

Irtotunti 30v€
Yksityistunti 60v€
Paritunti 45v€
Talutusratsastus 15min 12v€
Kymppikortti 230v€  SUOSITUIN!

Tallipaikka

   
   

Leirien ja vaelluksen hinnat vaihtelevat, tutustu tuleviin ratsastusretkiin ja leireihin täällä!

Sivujen kaikki kuvat © Korpiluoto ellei toisin mainita. Kuvien kopiointi kielletty!

©2019 Korpiluodon hevostila - suntuubi.com